אין ילד שלא רוצה לראות את הוריו יחד למשך כל חייו ולמשך כל חייהם. ככה זה באגדות וככה זה צריך להיות...זה מה שדואגים להפנים לנו מגיל צעיר. אך לצערנו אנו לא חיים באגדות ובמציאות של ישראל בשנת 2013 , סטטיסטית כל זוג שני שמתחתן מתגרש (50% וזה המון).
אם הגירושין הינם בנישואין ללא ילדים המצב שונה. אז אם ישנן מריבות הן לרוב על תאריך הגירושין או על רכוש. כאשר מעורבים ילדים בתמונה כל המצב משתנה. אם צלחתם את הגירושין ביחסים טובים תדאו שבאמת הרווחתם וכן גם ילדכם. אך לצערנו המצב הוא שלרוב אין הגירושין מסתיימים ביחסי ידידות בעיקר לא במקרים בהם נפרדים בגלל בגידות, מריבות על כסף וכן מריבות על משמורת הילדים. ברגע שדברים יוצאים משליטה, מה שקורה הרבה בגירושין לא נעימים הסובלים העיקריים הינם הילדים.
אז איך מצליחים לצמצם את הנזק ?
מתבגרים בלי קשר לגירושין שלכם, הינם במצב נפשי מאוד עדין ומאוד רגיש. במהלך גירושי ההורים הילד עובר טראומה קשה שהתמודדותה דומה להתמודדות עם כל אובדן אחר. פה מדובר על אובדן החיים המשותפים כמשפחה אחת ופירוק התא המשפחתי וגם זה אובדן בפני עצמו.
השלבים להתמודדות הינם - הכחשה, אשמה, ייאוש ולסיום השלמה עם המצב.
לפניכם 4 טיפים מומלצים להתמודדות שלכם מול ילדכם במצב הלא נעים של הגירושין בבית :
• חשוב לא להילחם עם ילדכם על רצונותיכם. תנו לידל המתבגר הרגשה של פתיחות ושהוא לא מוקד הבעיות. גם אם מדובר במקרה של מריבה על משמורת הילדים. השאירו אותו מחוץ למריבה הקשה והכואבת שלכם כמה שיותר.
• שמרו על כבוד ההורה השני בפני המתבגר שלכם. ילדים סופגים במהרה אנרגיה וחשוב שגם אם כרגע אתם מרגישים שאתם שונאים את בן הזוג אל תתנו הרגשה כזאת לילד שלכם. שכן הוא יהיה הילד שלו עד סוף חייו ואין צורך לסכסך ? זה מיותר, פוגע ויגרום נזק רב לילד לכשיגדל.
• שמרו כמה שיותר על שיתוף הפעולה בניכם כהורים. אולי לא תישארו ידידים טובים אך הילדים תמיד יהיו משותפים ולכן נסו ככל האפשר לנסות לשתף פעולה במה שקשור לילדים על מנת לתת להם הרגשה של בטחון.
• תעמיסו על המתבגר מידע שלא יוכל להתמודד איתו. כן הוא מבין ויודע שאתם נפרדים אך הוא לא צריך להבין בחלוקת הרכוש שלכם לצורך הדוגמא. אל תעמיסו עליו יותר מידי גם ככה קשה לו להתמודד עם המצב החדש בבית.
שיהיה לכם המון בהצלחה